LETNA RAZSTAVA ČLANOV ŠMARTNO 2014

Dne 12.12.2014 ob 19  uri smo v Šmartnem v Goriških Brdih  otvorili Letno razstavo članov Foto kluba Nova Gorica. Otvoritev se je odvijala v Hiši kulture, večer pa smo člani popestrili z  predprazničnim druženjem na turistični kmetiji Štanfel-podsabotin v Goriških Brdih.

          smartno 1

O razstavi je Dušan Miška zapisal takole:

 

Letna razstava članov Foto kluba Nova Gorica

Prejšnja leta so se fotografi novogoriškega kluba predstavljali s projekcijo svojih posnetkov na tradicionalni jesenski prireditvi ob otvoritvi razstav Fotografija in Dia Primorska v Osnovni šoli Solkan. Letošnji program na tem dogodku je bil, zaradi prevzema organizacije 47. Slovenske pregledne razstave fotografij in z njo povezanega podeljevana državnih odličij, časovno obsežnejši. Letno razstavo članov zato letos organiziramo ločeno in malo drugače. Fotografije so predstavljene na papirju, razstavo pa obešamo decembra v Hiši kulture v Šmartnem.

Na ogled bo 40 fotografij 25 avtorjev. Izbor obsega občutno več del, vendar smo morali pri postavitvi upoštevati prostorske omejitve. Zastopani so vsi avtorji, ki so se udeležili notranjega natečaja. Avtor, ki se je predstavil z zanimivejšimi in kvalitetnejšimi deli je prisoten z dvema fotografijama. Žirija v sestavi Mirko Bijuklič, Boris Godnič in Miška Dušan je krivec za tokratni izbor. Pri svojem delu je favorizirala novejše in ne razstavljene posnetke.

Tematika razstave ni bila predpisana. Vsak avtor je poslal posnetke po svoji izbiri. Na razstavi lahko vidimo posnetke ne okrnjene krajine, urbane pokrajine, arhitekture, narave, posnetke s socialno tematiko, life posnetke, posnetke glasbenega dogajanja, portrete. Večina fotografij je barvnih, nekaj pa jih je tudi v črno beli tehniki. Ne manjka niti makro in eksperimentalna fotografija. Skratka razstava po načelu za vse in vsakega nekaj.

 galerija fotografij    Avtor Miloš Prinčič

 

 

          hisa kulture