Novice

Uspeh članov v Kranju

IMG 1964 31Na 21. bienalni razstavi fotografij "Pokrajina 2015" v Kranju so trije naši člani prejeli nagrade, vsi v črno-beli sekciji: Boris Godnič je prejel zlato medaljo Janeza Puharja za fotografijo "Zimska grafika 2", Rafael Podobnik, srebrno medaljo Janeza Puharja za "Zasneženi vrt" ter Simon Kovačič pohvalo Janeza Puharja za fotografijo "Sv. Ožbalt 02".

 Nagrajencem iskreno čestitamo.

 Na otvoritvi bienalne razstave v Kranju je foto klub Nova Gorica prejel diplomo FZS za doseženo 5.mesto kot najuspešnejše društvo v letu 2014.Čestitamo. 

 

foto: Simon Kovačič

" 7 x 4" -fotografska razstava v Kranjski hiši-Kranj

evo1Na martinov dan 11.11.2015 ob 19 uri bo v sodelovanju z fotografskim društvom Janez Puhar Kranj v Kranjski hiši v Kranju  otvoritev fotografske razstave "7x4"Razstavo pripravljajo člani foto kluba Nova  Gorica. Na razstavi razstavlja sedem avtorjev, ostala fotografska dela sodelujočih članov pa bodo na ogled v galeriji Kulturnega doma Nova Gorica. Vljudno vabljeni v Kranj.

 

Več o razstavi na tej povezavi.

Lokacija: Kranjska hiša, Glavni trg 2

 

 

Nazivi FZS

Ocenjevanje fotografskih map za pridobitev fotografskih nazivov FZS za leto 2015 se je uspešno zaključilo tudi za člane FK Nova Gorica. Pozitivne ocene umetniškega sveta FZS so dobili:  Aleksander Oblak, Tanja Gorjan, Zdenka Šfiligoj za fotografski naslov F1 FZS  ter Simon Kovačič za fotografski naslov KMFZS . Dobitnikom nazivov iskreno čestitamo.

 

Otvoritev razstav DIA Primorska in Fotografija

Vabilo FKNG 2015 1

Veliki uspeh člana

Na 6. mednarodni razstavi ČLOVEK-BICIKL-ČLOVEK  v organizaciji Foto kluba Zagi foto iz Zagreba je član Simon Kovačič prejel Gran prix "Stjepan Sekulić" za fotografijo "Mountain biker 04". Simonu za zmago  iskreno čestitamo.

Simon Kovacic Mountainbiker 04 1    sekulic

     Simon Kovačič: Mountain biker 04                                                                   Stjepan Sekulić 1895-1969

Nagrada GRAND PRIX “Stjepan Sekulić” usvojena je na uspomenu velikom biciklističkom asu Stjepanu Sekuliću koji je 1920, dakle prije devedesetak godina bio prvak Hrvatske i Slavonije, koji je sudjelovao na Olimpijadi 1936 i bio nosilac velikog broja odličja iz tog vremena. U pedesetim godinama prestaje sa aktivnim bavljenjem, vožnjom bicikla i pridružuje se edukativnom djelovanja klubova i saveza.