Novice

Vasja Leban "ČRNINE" -Osek

Kulturno in turistično društvo Osek in Foto klub Nova Gorica Vas vljudno vabita na odprtje fotografske razstave, v petek, 22. maja 2015, ob 20 uri. Razstava bo na ogled do 5. junija 2015.

Osek povezava

          Untitledcrnine 1          Untitled

                   Untitledcrnine 2

 

Teden ljubiteljske kulture

 Foto klub Nova Gorica tudi letos sodeluje  pri Tednu ljubiteljske kulture 2015. Vljudno vabljeni.  Več na TLK povezava

Fotografske razstave:

»Toskansko gričevje« / Miloš Prinčič / Galerija Restavracije in kavarne Pecivo / Nova Gorica

»Podobe iz Burana«/ Zdenka Šfiligoj / Kulturni dom Nova Gorica

»Razstava osmih članov« / Foto klub Nova Gorica / izložba Modnega doma / Nova gorica

»Črnine« / Vasja Leban / Galerija »UČILNA« / Osek-stara šola

          tlk2015

Samostojna razstav Dušan Miška

V galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona je član kluba Dušan Miška pripravil fotografsko razstavo "Plesna Doživetja". Odprtje razstave bo v petek 8.maja 2015 ob 19 uri.

          miska radgona1

DUŠAN GORAST MIŠKA, se je začel resneje ukvarjati s fotografijo leta 1974. Medijsko okolje je bilo v tistih časih črno belo. Taka sta bila tisk in televizija. Barvne posnetke smo gledali samo na filmskem platnu. Uporaba barvne fotografije v izrazne namene je predstavljala noviteto tudi za zahodni, tehnološko razvitejši svet. Vplivi novih fotografskih trendov, ki jih je zaznaval preko zahodne meje, so mu vzbudili negativni odnos do zapoznelega neorealizma, ki je prevladoval v takratni črno beli fotografski jugoslovanski fotografski stvarnosti. Afiniteta do barv in navedeno izhodišče so bili glavni razlogi, da se je v nasprotju s tedanjo prakso, ki je vodila v univerzalnost, odločil preizkusiti izključno v barvni fotografiji. Izkazal se je za nadarjenega fotografa. V letih 1976 do 1984 se je po evidencah Fotografske zveze Jugoslavije uvrščal med najuspešnejše jugoslovanske fotografe. Bil je aktivni borec za enako vrednotenje barvne in črno bele fotografije. S svojo aktivnostjo je pomembno prispeval k uveljavitvi novogoriške šole barvne fotografije. Od leta 1972 aktivno sodeluje v klubskem življenju. Pri mentorskem delu je neusmiljen kritik in zagovornik visokih estetskih in izraznih kriterijev. Zagovarja stališče , da za kriterij dobrega fotografa ni dovolj obvladovanje tehnike, ampak sta pogoj tudi splošna razgledanost in estetska izobraženost.

 

 

 

 

 

 

 

Preberi več

Uspeh članov kluba

Na fotografskem razpisu BSPA  2015 Super Circuit Freedom -Bangladesh Society of Photographic Art  je fotografija FACADE, avtorja Aleksandra Oblaka  v kategoriji open general prejela  BSPA silver nagrado. Na razstavi Čovjek i fotoaparat v Zagrebu je Dušan Miška prejel 2. nagrado. Obema za dosežek čestitamo.

          aleksander oblak image003        Dušan Miška Toskana

                     foto: Aleksander Oblak                                                                                 foto: Dušan Miška

Uspeh članic

Na fotografskem razpisu " Čovjek i fotoaparat " 2015 v orgnaizaciji FK Zagi foto iz Zagreba, sta članici prejeli nagrade. Zdenka šfiligoj je prejela 2. nagrado, Tanja Gorjan pa 3. nagrado. Obema čestitamo.

 

          Zdenka Šfiligoj Young girl              tanja gorjan fotografi 2

                          foto: Zdenka Šfiligoj _ Young girl                                                                    foto:Tanja Gorjan_ Fotografi-2