Novice

Vabilo za sodelovanje na državnem fotografskem natečaju Dia Primorska 2022

Pozdravljeni fotografi!

Vabimo vas, da s svojimi deli sodelujete na 53. digitalnem fotografskem natečaju DIA PRIMORSKA 2022, ki bo organiziran pod pokroviteljstvom in po pravilih Fotografske zveze Slovenije.

Rok za oddajo datotek je do  9. oktobra 2022, preko spletne aplikacije TUKAJ >>

Povezavo za oddajo fotografij in razpisne pogoje najdete spodaj.

Razpisni pogoji "DIA PRIMORSKA 2022" (datoteka pdf)

Spletna aplikacija >>

 

RAJKO ŽBOGAR - samostojna razstava

V avli Kulturnega doma Nova Gorica je od 13. julija 2022 na ogled samostojna razstava našega člana RAJKA ŽBOGARJA z naslovom DRUGAČI POGLEDI.razstava rajko zbogar maj2022

 

Naš klub dosegel 11. mesto na GERMAN INTERNATIONAL PHOTOCUP 2022

Na German international photocup 2022 se je Foto klub Nova Gorica uvrstil na odlično 11. mesto. Sodelovalo je več kot 1000 avtorjev iz celega sveta s preko 13.000 deli. Med njimi naslednji naši člani (v oklepaju je mesto, ki so ga dosegli v skupni razvrstitvi): Boris Godnič (9. mesto), Tanja Gorjan (14. mesto), Simon Kovačič (15. mesto), Marjan Humar (15. mesto), Suzana Čotar (16. mesto), Dušan Gorazd Miška (16. mesto), Marko Mladovan (18. mesto), Simon Remec (20. mesto), Leon Canzutti (20. mesto), Mitja Mikuž (22. mesto) in mladi član Tilen Ružič (11. mesto med mladimi).

Nagrade so prejeli naslednji člani: Suzana Čotar (HM - diploma), Boris Godnič (4xHM), Marjan Humar (HM), Simon Kovačič (HM), Dušan Gorast Miška (HM), Simon Remec (HM).

V temi TRAVEL (potovanja) je Boris Godnič prejel tri častne omembe (HM) v treh salonih za fotografijo "Lake Brda" in častno omembo (HM) za fotografijo "Winter graphics 22/3" v temi MONOCHROME.

Godnic Lake Bled Godnic winter graphics 22 3
Boris Godnič - Lake Bled Boris Godnič - Winter graphics 22/3

 
V temi NATURE (narava) so Simon Kovačič za fotografijo "European mantis 73", Suzana Čotar za fotografijo "Survival" in Marjan Humar za fotografijo "Beauty of underground" prejeli častno omembo (HM).

Kovacic European mantis 73 Cotar Survival
Simon Kovačič - European mantis 73 Suzana Čotar - Survival
Humar Beauty of underground  
Marjan Humar - Beauty of underground  


V temi MONOCHROME sta Dušan Gorast Miška za fotografijo "Carnival 0274" in Simon Remec za fotografijo "Anouk" prejela častno omembo (HM).

Miska Carnival 0274 Remec Anouk
Dušan Gorast Miška - Carnival 0274 Simon Remec - Anouk

Prva samostojna razstava SIMONA REMCA

V avli Kulturnega doma Nova Gorica je od 21. februarja do 21. aprila 2022 na ogled prva samostojna razstava našega člana SIMON REMCA z naslovom MALO DRUGAČE.
Avtor predstavlja tematsko zelo raznolika dela, ki pa jih povezuje svež in moderen pristop do fotografije.
Simon Remec se je s fotografijo začel ukvarjati razmeroma pozno, fotografira od leta 2018. Usmeril se je v ulično fotografijo. Pritegnejo ga kontrasti, silhuete, odsevi, sence… . Osredotoča se v iskanje drugačnih, neklasičnih prizorov oz. trenutkov.
Uporablja kompakten fotoaparat s fiksnim objektivom, ker je mnenja, da »manj je več«.

 

 razstava simon remec web 1

 

Razstava fotografij Mitje Mikuža "JEMEN 2014"

Vabljeni na ogled razstave našega člana Mitje Mikuža "JEMEN 2014", ki bo postavljena v Hotelu Sabotin od 21. januarja do 28. februarja 2022.

Če bodo razmere glede anticovidnih ukrepov dopuščale, bo otvoritev v petek, 21. januarja 2022 ob 18. uri.

VABLJENI!

razstava mitja mikuz jemen web