Novice

RAZSTAVA FOTOGRAFIJE NOVA GORICA 2014

      Fotografija 2015 - navodila tukaj

      DIA PRIMORSKA 2015- navodila tukaj

 

    Spletna oddaja fotografij za DIA PRIMORSKA 2015 klikni na spodnjo sliko

              FKNG DIA 2015 apl

METALDAYS FESTIVAL

Leto je naokrog in ponovno se v Tolminu odvija Metaldays festival. Naznanjamo  zmagovalce fotografskege natečaja METALDAYS 2014, ki smo ga skupaj organizirali Foto klub Nova Gorica, Tolminski muzej ter organizatorji festivala Metaldays. Izmed 350 prispelih fotografij so bile v vsaki razpisani temi izbrane po tri zmagovalne, ki po mnenju žirije na najboljši način predstavljajo posamezno temo in so obenem uspešno ujele festivalski utrip. Vsem, ki ste sodelovali na fotografskem natečaju, se najlepše zahvaljujemo. Nagrade bodo devetim nagrajencem uradno podeljene ob odprtju fotografske razstave »Metaldays 2014« v nedeljo 19. julija 2015 v Tolminskem muzeju. Istočasno se 18 in 19. julija odvijajo puntarski dnevi. Vljudno vabljeni v Tolmin.

 

Rezultati žirije - The result of the jury

          39 3 036 0209

                         tema 3 / 1.Nagrada/ Lunah Lauridsen/ DENMARK /  Amorphis

EKOLOŠKA RESNICA 2015 otvoritev

FKNG ECO2015 otvoritev 16 CopyDne, 19. junija 2015 se je odvijala otvoritev 3. Ekološke resnice 2015-Nova Gorica.  Na otvoritvi je bila prisotna podžupanja Mestne občine Nova Gorica ga. Ana Zavrtanik Ogrin, ki je kot predstavnica MONG podala pohvalne besede o razstavi in  klubu . Program je na kromatično harmoniko pod mentorstvom učiteljice Jane Šatej ter s skladbama Song for you and me ter Ples palčkov popestrila Vesna Pegan učenka 5. razreda glasbene šole Nova Gorica.

Prilagamo nekaj fotografij dogodka iz otvoritve razstave. Fotografije Mirka Bijukliča  si lahko ogledate  tukaj.

Klubski piknik 2015

IMG 5285 a Copy V soboto 13. junija 2015 smo ob res ugodni vremenski napovedi izpeljali pričakovani in zasluženi klubski piknik. Odvijal se je na Visokem (Vitovlje). Piknik si je bilo tudi letos  najprej potrebno zaslužiti z postavitvijo vsega potrebnega. A le kdo bi se otepal takega dela – čakal nas je namreč lep sončen dan. Za žarom sta kot glavna peka tradicionalno delovala Miloš in Vasja, a sta občasno prepustila mešanje dobrot tudi ostalim udeležencem. Naši želodčki so zadovoljno premlevali ribje, zelenjavne ter mesne dobrote, ob prijetni toploti sonca pa smo gasili žejo z vini Mavrič iz Plešivega ter Lepa Vida iz Oseka. A tokrat je zmagala žeja saj je tudi predsednik prispeval nekaj doma pridelanega vina. Za zaključek dneva smo se prepustili domačemu sadju. Kot vedno je  za družabni del  poskrbel Anton Boltar z preigravanjem na kitari in saksofonu. S slednjega je izvabljal stare znane melodije.

Foto galerija iz piknika avtorice Tanje Gorjan tukaj.

EKOLOŠKA RESNICA 2015

          FKNG ECo2015 vabilo

Preberi več