Razstave

Skupinska razstava IDRIJA-GALERIJA MAGAZIN

Untitled                   1IMG 5946 3                       Untitled1 Razstava Foto kluba Nova Gorica ob 50-letnici delovanja sreda, 11. aprila 2018, ob 19. uri v GALERIJA MAGAZIN, Ulica sv. Barbare 4-5, 5280 Idrija.

Razstava bo na ogled do vključno 26. aprila 2018 od ponedeljka do petka med 16. in 19. uro.

Preberi več

Klubska razstava Grad Negova

 

csm negova 80e4037821d

csm Grad Neegova da12f31ebf

Preberi več

Ženski pogledi 2017

Naslovnica itNa razstavi se predstavlja osem članic Foto kluba Nova Gorica s fotografijami po lastnem izboru. Ožji izbor je opravil umetniški svet kluba v sestavi Mirko Bijuklič, MF FZS (EFIAP), Boris Godnič, MF FZS (EFIAP) in Dušan Miška, MF FZS (EFIAP).

V preteklih letih je bilo le malo skupinskih razstav na katerih so svoja dela predstavile samo članice kluba, v pretežno moškem kolektivu jih kar nekako zapostavljamo. Izrazna govorica njihovih del pa je velikokrat bolj močna kot moška. Predvsem je bolj lirična in veliko manj tehnična.Skozi svoje objektive so vsaka na svoj način uspele ujeti pisano paleto motivov iz narave, urbanega okolja, dogodkov, trenutkov, pogledov…in na njihov, povsem ženstven način dale pečat razstavi.

Razstavljene fotografije so nam lahko v ponos, saj pričajo, da je med člani kluba veliko odličnih fotografinj, ki s svojim ustvarjanjem dopolnjujejo »moško« noto kluba in s tem prispevajo k njegovi prepoznavnosti doma in v svetu.

Razstavljalkam želim še naprej dobro luč in veliko uspeha na fotografskem področju.

 

Simon Kovačič                           predsednik Foto kluba Nova Gorica

                                                      katalog razstave kmalu pdf logo stran   

 

"Vrtnice v očeh fotografa" 2017

vabilo vrtnice 2017 web

Foto klub Nova Gorica v Leskovcu.

Fotografije članov Foto kluba Nova Gorica na Srečanju fotografov bivše Jugoslavije v Leskovcu.

samit 2

Kolekcija 10 fotografij, 10 avtorjev novogoriškega foto kluba, bo letos predstavljala Slovenijo na Srečanju fotografov bivše Jugoslavije. Samit fotografa eks Jugoslavije, kot so ga popularno poimenovali po vzorcu političnih dogodkov na mednarodni ravni, bo letos v začetku oktobra. Organizator je Foto klub Leskovac.

Preberi več