Razstave

Klubska razstava Grad Negova

 

csm negova 80e4037821d

csm Grad Neegova da12f31ebf

negova 2017

IMG 1932 3     IMG 1947 3

IMG 2107 3     IMG 2111 3

"Vrtnice v očeh fotografa" 2017

vabilo vrtnice 2017 web

Foto klub Nova Gorica v Leskovcu.

Fotografije članov Foto kluba Nova Gorica na Srečanju fotografov bivše Jugoslavije v Leskovcu.

samit 2

Kolekcija 10 fotografij, 10 avtorjev novogoriškega foto kluba, bo letos predstavljala Slovenijo na Srečanju fotografov bivše Jugoslavije. Samit fotografa eks Jugoslavije, kot so ga popularno poimenovali po vzorcu političnih dogodkov na mednarodni ravni, bo letos v začetku oktobra. Organizator je Foto klub Leskovac.

Preberi več

Ženski pogledi 2017

Naslovnica itNa razstavi se predstavlja osem članic Foto kluba Nova Gorica s fotografijami po lastnem izboru. Ožji izbor je opravil umetniški svet kluba v sestavi Mirko Bijuklič, MF FZS (EFIAP), Boris Godnič, MF FZS (EFIAP) in Dušan Miška, MF FZS (EFIAP).

V preteklih letih je bilo le malo skupinskih razstav na katerih so svoja dela predstavile samo članice kluba, v pretežno moškem kolektivu jih kar nekako zapostavljamo. Izrazna govorica njihovih del pa je velikokrat bolj močna kot moška. Predvsem je bolj lirična in veliko manj tehnična.Skozi svoje objektive so vsaka na svoj način uspele ujeti pisano paleto motivov iz narave, urbanega okolja, dogodkov, trenutkov, pogledov…in na njihov, povsem ženstven način dale pečat razstavi.

Razstavljene fotografije so nam lahko v ponos, saj pričajo, da je med člani kluba veliko odličnih fotografinj, ki s svojim ustvarjanjem dopolnjujejo »moško« noto kluba in s tem prispevajo k njegovi prepoznavnosti doma in v svetu.

Razstavljalkam želim še naprej dobro luč in veliko uspeha na fotografskem področju.

 

Simon Kovačič                           predsednik Foto kluba Nova Gorica

                                                      katalog razstave kmalu pdf logo stran   

 

TOSKANA 2016

V galeriji “Učilna” v Oseku se 20. maja 2016 predstavlja petnajst članov FK Nova Gorica s fotografijami na temo Toskana. Pomembno  je, da se razstava odvija v tednu ljubiteljske kulture, torej med 13. in 22. majem 2016. Ta teden bo zaznamovalo okoli 1000 kulturnih dogodkov, ki sta jih Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije uspela združiti pod okrilje tedna ljubiteljske kulture. Otvoritev bodo popestrili učenci 1.r Glasbene šole Nova Gorica Lana Pavlin-klavir  mentorica  ga. Larisa Stepanenko, Sara Harej-violina mentor g. Jurij Križnič ter Maks Leban-violončelo mentor Alessandro Sluga.Razstava bo na ogled do 31. maja 2016.   Vsem razstavljajočim želim še naprej dobro luč in uspeh na fotografskem področju.

Vasja Leban- F1FZS

Osek vabilo 2016 splet

Toskana 2016

Preberi več