Letna razstava članov 2014

Foto klub Nova Gorica ne pozna zimskega spanja. V ciklu Glasbenih večerov, ki jih organizira Glasbeno društvo Nova, bomo v četrtek 5. februarja, v prostorih Kulturnega doma v Bukovici, predstavili razstavo svojih članov.

          FKNG bukovica 2015 4

Fotografska razstava bo dopolnilo Prešernovega glasbenega večera v naslednjih dneh pa bo poskrbela za poživitev občinskih prostorov .

Gre za izbor del članov, ki je bil v decembru prikazan Hiši kulture v Šmartnem in je navdušil briško publiko. Članstvo Foto kluba Nova Gorica sestavljajo tudi fotografi iz občine Renče-Vogrsko. Tokratna razstava pomeni prvo predstavitev klubske dejavnosti v njihovi občini.  Izbor 40 fotografijami, 25 avtorjev. fotografij je opravila žirija v sestavi Dušan Miška, Mirko Bijuklič ter Boris Godnič. Izbirala je predvsem med novejšimi fotografskimi deli članov in ne med že poznanimi razstavljenimi fotografijami. Tematika ni bila razpisana, zato je bilo avtorjem omogočeno, da so poslali posnetke po lastni izbiri in presoji. Sprehod po razstavi, nam kot pravi mojster fotografije Dušan Miška: »Razstava po načelu za vse in za vsakega nekaj«, prikazuje posnetke neokrnjene krajine, urbane pokrajine, arhitekture, narave, glasbenega dogajanje, portretne fotografije, eksperimentalne in bližinske fotografije, life posnetke ter posnetke socialne tematike.

 Razstava bo postavljena na ogled do konca meseca februarja 2015.

Dušan Miška / Vasja Leban

     FKNG logo word        Untitled         509538dc8b1ba