Otvoritev UTRINKI 2011

Spoštovani !

Vljudno vas vabimo na otvoritev razstave in podelitev nagrad UTRINKI 2011,  v petek, 5.8.2011 z pričetkom ob 20.00 uri  na gradu Kromberk. Ob razstavi bo potekala prireditev "Zvezdni utrinki v kozarcu, grajski okusi na krožniku 2011" , ki jih organizira Restavracija Grad Kromberk v sodelovanju z MO Nova Gorica.

 

FOTOGRAFSKI UTRINKI

   Zvezdnim utrinkom so se tokrat pridružili fotografski meteorji. Tudi posnetki nastanejo v delčku sekunde. Ko pritisnemo na sprožilec fotoaparata, zamrznemo trenutek. Drugače bi izginil brez sledu. Ostala bi samo želja. Za razliko od zvezdnega utrinka bi bila zagotovo neizpolnjena. Fotograf se mora bliskovito odzvati. Vedno mora biti pripravljen, da ga fotografski utrinek ne preseneti. Telesno in duhovno. Najboljše med njimi je narava obdarila s sposobnostjo predvidevanja. Kakor po čudežu se vedno znajdejo ob pravem času na pravem mestu.     

    Razstavo Foto utrinki je organiziral Foto klub Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. Žirija je izbrala posnetke po umetniških merilih. Fotografije z vinsko in gastronomsko tematiko niso imele nikakršne prednosti. Članica in člana žirije smo prepričani, da bo izrazna fotografija dostojnejša družba vrhunskim vinom in izbrani hrani, kakor bi jim bili dokumentarni posnetki. Ponavljali bi samo tisto, kar bo prisotno v originalu. Tako bomo ob telesnih užitkih imeli tudi duhovno hrano. Da o čaru zvezdnega neba ne govorimo.   

                                                                                              Zapisal: Rafael Podobnik, EFIAP/g

 

katalog Utrinki 2011