KLUBSKI PIKNIK 2011

"Pogumni imajo srečo", pravi star pregovor. Tudi mi smo jo imeli. 

    Kljub slabi vremenski napovedi, smo namreč pogumno vztrajali in zdaj že tradicionalnega piknika, ki je bil napovedan za soboto, 08.10.2011, nismo odpovedali. 

fkng_skupinska

    Vreme nam je bilo namreč tako naklonjeno, da si bolje skorajda ne moreš želeti. Kljub pravi ujmi, ki se je razdivjala nad Novo Gorico v petek popoldan, nas je v soboto pričakalo sicer sveže, a sončno jesensko jutro. Piknik si je bilo letos  namreč najprej potrebno zaslužiti. A le kdo bi se otepal takega dela – čakal nas je namreč foto safari na izlivu Soče. 

    V jutranjih urah smo tako oboroženi s fotoaparati in bolj ali manj dolgimi objektivi navdušeno zakorakali v rezervat. Lepota te mirne oaze nas je v hipu utišala in že je bilo slišati le še sprožilce. Naši fotomodeli so bile čaplje, race, labodi in seveda prelestni divji konji."Za dušo", bi rekla Elica. 

    Za želodce pa je poskrbel predsednik, ki nas je po končanem safariju presenetil s svežimi žemljicami in domačo salamo. Tudi dobre kapljice ni manjkalo. Dobro podkrepljeni smo tako zadovoljni pripluli v Osek na degustacijo odličnih vin Lepa Vida, od tam pa na Visoko, kjer smo ob dobri hrani in jedači preživeli prijetno popoldne. Za žar je bil seveda odgovoren Miloš, ki je v pravi kuharski uniformi poskrbel, da so naši želodčki zadovoljno premlevali, za pijačo Vasja, ki je ob prijetni toploti oktobrskega sonca gasil našo žejo, za muziko pa Toni, ki je iz svojega saxa izvabljal prave mojstrovine.. Ko smo ravno pohrustali še odlično pecivo iz pečic slaščičarskih mojstric Mire in Nadice in nazdravili z domačim žajbljevim žganjem, se je končno poslovilo tudi lepo vreme in nas popršilo s prvimi kapljami.    

 Za zaključek je bilo potrebno ob kozarčku mladega vina seveda še zapeti v Vasjinem hramu in se posloviti – seveda v pričakovanju naslednjega druženja.  

fkng__skupinska_klet

   

Povezava galerija fotografij

 

Zapisala:Suzana Čotar 

Fotografije: Suzana Čotar, Boris Godnič, Miloš Prinčič; Igor Maurič