Otvoritev razstav 2011

V petek, 25.11.2011, je bila v solkanski osnovni šoli otvoritev razstav FOTOGRAFIJA 2011 in DIA PRIMORSKA 2011, obeh v organizaciji FK Nova Gorica in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije.

DSC_1942-1

  Otvoritve razstav se je udeležilo zgledno število fotografskih navdušencev, tudi tokrat pretežno s Primorske.  Izgleda, da je Nova Gorica kljub hitri cesti še vedno predaleč za preostali del Slovenije, saj, da bi bila razstava premalo atraktivna – ne, to pa zagotovo ne drži. Še toliko manj drži, da bi bilo druženje po otvoritvi dolgočasno in skromno. Letos je lahko marsikomu žal, da se nam ni pridružil. Kajti razstava je kvalitetna, otvoritev je bila odlično izpeljana in zakuska je bila slastna in bogata. Da o nagradah niti ne govorimo – letošnji sponzorji  so pokazali zobe krizi in se izjemno izkazali.

  Na otvoritvi sta uvodne besede podala predsednik FK Nova Gorica g. Vasja Leban in ravnatelj OŠ Solkan g. Marjan Kogoj, sledila je najprej projekcija  fotografij članov FK Nova Gorica in nato projekcijo DIA PRIMORSKA 2011. Podelili smo nagrade in pohvale nagrajencem v obeh razpisih, štirim članom FK Nova Gorica pa podelili razstavljalske nazive fotograf 3. razreda in fotograf 2. razreda FZS. Tako nagrajenci kot nosilci novih fotografskih nazivov so dobili lepa in praktična darila. Pri tem nismo pozabili tudi na prejemnika dveh višjih fotografskih nazivov, ki sta jih prejela ga. Elica Tavčar – MF FZS in g. David Lavrenčič – F1 FZS.

Nagrajenci_DIA

            Nagrajenci Dia Primorska 2011

Nagrajenci_Fotografija

           Nagrajenci Fotografija 2011

Fotogr

            Prejemniki razstavljalskih nazivov

  Celotno prireditev je z veliko mero prisrčnosti in sproščenosti povezovala ga. Klara Ramovš, za kar se ji člani kluba iskreno zahvaljujemo z upanjem, da se nam bo pridružila še na kateri naši otvoritvi. 

DSC_1960_copy

  

V avli OŠ Solkan je letos izobešenih 78 fotografij iz natečaja Fotografija 2011. Fotografije bodo na ogled do 6.1.2012. 

Letošnji katalog je podobno kot lanski ležečega formata. Lanskoletna odločitev po spremembi oblike kataloga se je izkazala kot dobra, zato smo jo ohranili.

Katalog 2011!                                                                                            

 

tekst: Suzana Čotar 

foto: Miloš Prinčič