Otvoritev razstav DIA PRIMORSKA 2016 in FOTOGRAFIJA 2016

2016 kata  0999

V petek, 21.10.2016, smo uspešno izpeljali otvoritev razstav FOTOGRAFIJA 2016 in DIA PRIMORSKA 2016 v organizaciji FK Nova Gorica. Vreme je bilo odlično, udeležba dogodka zelo dobra.

  V avli OŠ Solkan je v steklenih okvirjih izobešenih 66 fotografij iz razpisa Fotografija 2016. Ogledali smo si projekcijo treh tem DIA PRIMORSKA 2016. Na otvoritvi so spregovorili predsednik FK Nova Gorica g. Vasja Leban, ravnatelj OŠ Solkan g. Marjan Kogoj ter g. Marko Tribušon  podžupan Mestne občine Nova Gorica. Na klavirju nas je spremljal Vid Mladovan, učenec 5. razreda Glasbene šole Nova Gorica. Vid je na 45. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG dobil zlato plaketo. V lep večer nas je popeljala in vodila prijateljica ga. Klara Ramovš, kateri se za vzeti prosti čas iz srca zahvaljujemo.

Podelitev nagrad je bila posebna točka, saj smo za DIA PRIMORSKO  podelili devet novih plaket, ki jih je izdelal  član, avtor plakete, fotograf Rajko Žbogar. Pri razpisu Fotografija 2016, ki ima pokroviteljstvo FZS  smo podelili medalje Fotografske zveze Slovenije.

099

Nekaj besed o nastanku plaket:

"Do nedavnega smo si slike iz zgodb preteklih tisočletij predstavljali le v naših glavah in jih glede na povedano ali prebrano zarisali vsak zase. S čudežno napravico pa lahko danes čas sedanjosti ustavimo v sliki in ga ohranimo za večnost.

Da bi zanamcem pustili sled sebe in trenutke sveta, ki nas obdajajo, nas žene neustavljiva želja po potovanju na najvišje vrhove in oddaljene dežele, podati se v globine morja in širjave vesolja, prehiteti čas in ujeti stoletja, zajeti teater življenja od rojstva do smrti, ustvarjati, načrtovati in hkrati zaznavati neverjetna naključja lepote in groze, barv in teme.

Ko se steklena balerina zavrti, skozi krilato zaslonko posrka vase svetlobo. Ustvari mozaik ujetih trenutkov in ohrani neponovljiv dogodek za vekomaj.

Z vsem spoštovanjem do ljudi, ki gojijo ljubezen do fotografije, Foto klub Nova Gorica je najboljšim med njimi podelil plaketo »Boginja fotografije«.

                                                                                        Rajko  Žbogar

 

.......  In naslednje leto bo spet jesen in bo spet oktober in bo spet …................

Hvala vsem, ki ste si podarili čas in se nam pridružili na odprtju razstav in tako našim fotografom dali največje darilo. Večer smo zaključili z domačimi izdelki in vini najboljših  primorskih vinarjev.

Nekaj utrinkov, ki jih je ulovil Marko Mladovan najdete tukaj, e- katalog pa tukaj