Dušan Miška HARLEY-DAVISON MEETING

Vabljeni v Hotel Sabotin na ogled razstave našega člana Dušana Miške HARLEY-DAVISON MEETING.

Predvidena otvoritev 16. julija 2020 je zaradi varnostnih razlogov, povezanih s covid 19 žal odpovedana.

Razstavo postavljeno v avli in prostoru ob avli si lahko  vseeno ogledate  od 16. julija do 30. avgusta 2020. Vabljeni!

HD Portorož 20160617 0102M

                          V letu 2016 je v Portorožu zabrnelo 15.000 motorjev iz 35 evropskih držav.....

 Harley-DavidsonMeeting

Po uspešnem srečanju Harley-Davidson junija 2016 v Portorožu se lastniki kultnih motorjev vračajo na slovensko obalo. Organizator Harley Owners Group se je odločil, da srečanje, ki predstavlja vrhunec dogodkov na letnem koledarju tovrstnih motoristov, ponovno izvede v Portorožu. Dogodek je bil predviden za letošnji junij a so ga zaradi pandemije virusa C – 19 prestavili na junij 2021.
V letu 2016 je v Portorožu zabrnelo 15.000 motorjev iz 35 evropskih držav. Vsega skupaj so našteli več kot 25.000 obiskovalcev. Prihajajoči dogodek bo potekal v znamenju številnih prireditev, žive glasbe in istrske kulinarike. Vrhunec srečanja pa predstavlja legendarna parada, skupinska vožnja vseh udeležencev. Za letošnjo prireditev so načrtovali prihod 40.000 obiskovalcev.
Posnetki prikazani na razstavi so nastali leta 2016. Za srečanje nisem vedel. V Portorož sem prišel na sladoled. Dinamika in obseg motorističnega dogajanja sta name naredili močan vtis. Razstavljene fotografije povzemajo utrip portoroške promenade v času motoristične invazije. Motorjev je bilo takrat več kot kobilic.Zanimivi so tako raznobarvni in raznoliki motorji kot motoristke in motoristi, ki sedijo na njih. Motorji so vseh mogočih barv in oblik. Motoristi so oblečeni v kultne usnjene obleke z vsemi mogočimi oznakami. Za mnoge pomeni biti lastnik motorja HD delnjihovega življenjskega stila. Prav taki člani te mednarodne motoristične druščine so fotografsko najbolj zanimivi.
Tokratna razstava je zato zamišljena kot reportaža zanimivega dogodka, ki ga razen udeležencev, ni videlo mnogo drugih obiskovalcev.Prepričan sem, da bo pritegnila tudi vašo pozornost.

Dušan Miška