Razstava "Valovanja" Suzana Čotar

suzana_splet_samostojna

»Valovanja« so izbor fotografij, ki prikazujejo pokrajine mediteranskih dežel od francoske visoke Provanse do južno-italijanske Apulije, od maroških puščavskih sipin do bujno cvetočih toskanskih polj in vse do naših prelestnih briških brajd s cvetočimi češnjami in breskvami. To so krajine, ki so me pritegnile s svojo barvitostjo in svetlobo, krajine, ki valovijo v toplem mediteranskem soncu in so prežete z opojnimi dišavami sivke, sončnic, oljk, cvetočih češenj, brstečih trt in celo toplega peska.

  Z izborom kvadratnega formata sem hotela poudariti predvsem kompozicijo in uravnoteženost, ki naj bi v gledalcu povzročila zanimanje in ga z ogledom fotografij popeljala v sanjsko lepe dežele tega našega čudovitega Sredozemlja.

05_suzana_kojsko2

05_suzana_kojsko

Razstava fotografij  "Valovanja" je postavljena v rojstnem kraju avtorice pri Sv. križu - Kojsko v Goriških Brdih v stolpu, ki je bil v času beneških in turških vpadov sestavni del obrambnega obzidja. Ogled  je možen  do 15.06.2010, ključ se dobi pri predsedniku vaške skupnosti Passoni Karlo (tel 051 310 554).

 

Več o Sv. Križu