Otvoritev razstav Fotografija in Dia Primorska 2010

  V petek, 26.11.2010, smo uspešno izpeljali otvoritev razstav FOTOGRAFIJA 2010 in DIA PRIMORSKA 2010 v organizaciji FK Nova Gorica in pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije.  Udeležba je bila ne glede na slabe vremenske razmere zelo dobra, a pretežno primorska, saj smo zaradi snežnih metežev in slabih razmer na cestah pogrešali fotografske kolege iz drugih delov države. 

        DSC_3192

 

V avli OŠ Solkan je v steklenih okvirjih izobešenih 78 fotografij iz razpisa Fotografija 2010. Na otvoritvi sta uvodne besede spregovorila predsednik FK Nova Gorica Vasja Leban in ravnatelj OŠ Solkan g. Marjan Kogoj, nato smo si ogledali  projekcijo DIA PRIMORSKA 2010.

        DSC_3205

Podelili smo nagrade in pohvale nagrajencem v obeh razpisih, štirim članom FK Nova Gorica pa podelili razstavljalske nazive fotograf 3. razreda in fotograf 2. razreda Fotografske zveze Slovenije.

        DSC_3218

Sledila je letošnja projekcija članov FK Nova Gorica, za konec pa nam  je  na kitaro zaigral  in zapel Damjan Bone nekaj prelepih melodij v tipičnem primorskem slogu Iztoka Mlakarja.

        DSC_3225 

    Naj omenimo, da so prve tri nagrade v obeh razpisih prejele foto album v vrednosti 120€, ki ga izdeluje Ivana-usnjena galanterija, pohvale so pa prejele grafike akademskega slikarja Pavla Medveščka.

        DSC_3189

    Letos je sprememba v katalogu razstave, saj smo po štiridesetih letih prvič pripravili katalog  ležečega formata. To odločitev je pogojevala predvsem želja po objavi fotografij v večjem formatu, saj smatramo, da so za nas, fotografe, fotografije bolj pomembne kot tekst in statistika razstave. Fotografija pove več kot beseda, zato je prav, da fotografija prevlada v katalogu, pa tudi avtorji fotografij so tako lahko bolj ponosni in zadovoljni.

fotografije: Jure Kuštrin

 text: Vasja Leban, Suzana Čotar 

Izvedbo kataloga in razstave fotografija 2010  in DIA PRIMORSKE 2010 so omogočili: 

MONG

Mestna občina Nova Gorica

ISKRA

Iskra avtoelektrika

Zavarovalnica Triglav

področje Nova Gorica

Nova KBM

področje Nova Gorica

Elektro Primorska

Seng

Soške elektrarne Nova Gorica

Hydrotech

projektiranje in inženiring s področja komunalnega in  vodnega gospodarstva Nova Gorica

Štampiljke ŽIŽA

štampiljke, graverstvo, vizitke  Nova Gorica

Ivana –Usnjena galanterija

Izdelava usnjenih foto albumov in drugih usnjenih izdelkov Jožko Abramič s.p. Šempas

 

Okusili smo vina  treh vinarjev, ki izhajajo iz družinskih kmetij s tradicijo in ponujajo  raznolika vina, ki so  sad dobrega dela, neprecenljivih  izkušenj in znanja.

Vina so prispevali: 

Danilo Mavrič  Plešivo/Goriška Brda

Dušan Kristančič Medana/Goriška Brda

Malnarič – Nampel  Vapča vas/Semič 

Hrano so prispevali  

Pekarna Krkoč Osek

Manjše družinsko podjetje, ki ponuja ročno izdelane dobrote, najbolj znana izdelka pa sta  Domača potica in Krkočev bel kruh v pekaču.   Zanju so prejeli številne nagrade.  

Mesnine Peloz Loke

Opremljeni z najnovejšo tehnologijo izvajajo predelavo in proizvodnjo mesnih izdelkov. Poudarek dajo na suhomesnate izdelke-Kraški program.

Kmetija Slejko Velike Žablje

Postavili so prvi mlekomat na primorskem, dnevno pridelajo do 1200 litrov mleka, poleti pasejo krave na planini Kašina pod Krnom, kjer imajo svoj delež. Tam pridelujejo tudi planinski sir, skuto in maslo.

 

        FotoKlub_omogoili